غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

آنچه که می خورید می تواند به شدت بر بسیاری از جنبه های مختلف سلامت شما نظیر خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان تاثیر بگذارد. به طور خاص، پیشرفت سرطان به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی شما قرار گرفته می گیرد. بسیاری از غذاها حاوی ترکیبات سودمند هستند که می تواند باعث کاهش رشد سرطان شود.

غذاها برای بیماران سرطانی باید غنی شوند و برای سلامتی مفید باشند. درمان سرطان شدید است و باعث عوارض جانبی بسیاری می شود. برخی از عوارض جانبی عبارت از ریزش مو، استفراغ، درد شکمی، خشکی دهان، ضعف و کاهش وزن می باشند.
رژیم غذایی ایده آل برای بیماران سرطانی به مقابله با تمام این عوارض جانبی کمک می کند و همچنین بهبودی برای بیمار مبتلا به سرطان را تسریع می کند. بهترین مواد حاوی خواص ضد سرطان در غذاهای طبیعی یافت می شود.
همچنین مطالعاتی متعددی وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیشتری از غذاهای خاص می تواند با خطر کمتر این بیماری همراه باشد.
این مقاله به ۲۰ غذا نگاه می کند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. برخی از این غذاهای سالم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از سرطان جلوگیری کنید و سایر بیماری ها را خنثی کنید.

۱٫ بروکلی

کلم بروکلی شامل سولفورافان، ترکیب گیاهی موجود در سبزیجات چلیپایی است که ممکن است خواص ضد سرطانی قوی داشته باشد.
یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که سولفورافان باعث کاهش میزان و تعداد سلول های سرطان پستان تا ۷۵٪ می شود.
به همین ترتیب، یک مطالعه حیوانی نشان داد که درمان موش با سولفورافان موجب کشتن سلول های سرطانی پروستات و کاهش میزان تومور بیش از ۵۰٪ شد.
برخی مطالعات همچنین دریافتند که مصرف بالای سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی ممکن است با خطر کمتر سرطان کولورکتال همراه باشد.
یک تحلیلی از ۳۵ مطالعه نشان داد که خوردن سبزیجات چلیپایی بیشتر سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و کولون می شود.
از میان بروکلی ها با یک وعده غذا در هر هفته ممکن است برخی از مزایای مبارزه با سرطان به دست آید.
با این حال، در نظر داشته باشید که تحقیقات موجود به طور مستقیم در مورد اینکه چگونه بروکلی ممکن است بر سرطان در انسان تأثیر بگذارد نظر دارد.
در عوض، این تحقیقات محدود به مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و مشاهده ای است که اثرات سبزیجات چلیپایی یا اثرات یک ترکیب خاص در بروکلی را بررسی می کند بنابراین، مطالعات بیشتری لازم است.

۲٫ هویج

مطالعات متعدد نشان داده است که خوردن هویج بیشتر به کاهش خطر برخی از انواع سرطان مرتبط است.
به عنوان مثال، یک تجزیه و تحلیل به بررسی نتایج پنج مطالعه رسید و نتیجه گرفت که خوردن هویج ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۲۶٪ کاهش دهد.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف هویج با کاهش ۱۸٪ احتمال ابتلا به سرطان پروستات همراه بود.
یک مطالعه، رژیم غذایی ۱،۲۶۶ شرکت کننده با و بدون سرطان ریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. این یافته نشان داد که سیگاری هایی که سه بار در هفته هویج خوردند در مقایسه با آنهایی که هویج بیش از یک بار در هفته خوردند بیشتر سرطان ریه داشتند.
سعی کنید هویج را در رژیم غذایی خود به عنوان یک میان وعده سالم یا ظرف غذای خوشمزه چند بار در هفته استفاده کنید تا میزان مصرف خود را افزایش دهید و به احتمال زیاد خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
با این حال، به یاد داشته باشید که این مطالعات ارتباط بین مصرف هویج و سرطان را نشان می دهد اما عوامل دیگری که ممکن است نقش داشته باشند را محاسبه نمی کند.

۳٫ لوبیا

لوبیا دارای فیبر بالا هستند که در بعضی از مطالعات ممکن است به محافظت در برابر سرطان کولورکتال کمک کند.
در واقع، مطالعات متعدد نشان داده است که افزایش مصرف لوبیا ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
در یکی از مطالعات، ۱۹۰۵ نفر با سابقه تومورهای کولورکتال پیگیری شدند و دریافتند افرادی که لوبیا پخته شده و خشک شده بیشتری مصرف کردند احتمال کاهش خطر ابتلا به عود مجدد تومور وجود دارد.
مطالعات حیوانی نیز نشان داد که استفاده از لوبیای سیاه یا لوبیای چشم بلبلی سفید در موش های دارای سرطان کولون، تا ۷۵٪ رشد سلول های سرطانی را محدود می کند.
با توجه به این نتایج، خوردن چند لیوان لوبیا در هر هفته ممکن است میزان مصرف فیبر را افزایش دهد و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
با این حال، پژوهش حاضر محدود به مطالعات حیوانی است و مطالعات بیشتری برای بررسی این موضوع در انسان، به ویژه مورد نیاز است.

۴٫ توت ها

توت ها در آنتوسیانین ها، رنگدانه های گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه باشد.
در یک مطالعه ی انسانی، ۲۵ نفر مبتلا به سرطان کولورکتال عصاره ی توت سیاه را برای هفت روز تحت درمان قرار دادند که میزان رشد سلول های سرطانی را ۷٪ کاهش داد.
یک مطالعه کوچک دیگر، تمشک سیاه را به بیماران مبتلا به سرطان دهان داد و نشان داد که سطح مشخصی از نشانگرهای مرتبط با پیشرفت سرطان را کاهش می دهد.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که دادن تمشک سیاه و سفید خشک به موش ها سبب کاهش میزان تومور مری تا ۵۴٪ و کاهش تعداد تومورها تا ۶۲٪ می شود.
به همین ترتیب، مطالعه دیگری دادن عصاره توت به موش مهار چند نشانگر زیستی سرطان را نشان دادند.
بر اساس این یافته ها، از جمله مصرف دو نوع توت ها در رژیم غذایی هر روز ممکن است به مهار رشد سرطان کمک کند.
به یاد داشته باشید که اینها مطالعات حیوانی و مشاهده ای هستند که به دنبال تأثیر یک دوز متمرکز عصاره توت بیان می شوند و انجام تحقیقات بیشتری در مورد انسان لازم می شود.

۵٫ دارچین

دارچین به خاطر فواید سلامت آن، از جمله توانایی آن در کاهش قند خون و کاهش التهاب شناخته شده است.
علاوه بر این، برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که دارچین می تواند سبب بلوک گسترش سلول های سرطانی شود.
یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که عصاره دارچین قادر به کاهش سلول های سرطانی بوده و موجب مرگ آنها شده است.
یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که روغن اسانس دارچین رشد سلول های سرطانی سر و گردن را سرکوب کرده و همچنین میزان تومور را کاهش می دهد.
مطالعه حیوانی همچنین نشان داد که عصاره دارچین موجب مرگ سلول در سلول های تومور شده و همچنین میزان رشد و گسترش تومورها را کاهش می دهد.
از جمله ۱ – ۱/۲ قاشق چای خوری (۲ – ۴ گرم) دارچین در رژیم غذایی در هر روز ممکن است در پیشگیری از سرطان مفید باشد و ممکن است همراه با سایر مزایای مانند کاهش قند خون و کاهش التهاب نیز باشد.
با این حال، مطالعات بیشتری در مورد اینکه چگونه دارچین ممکن است بر روی رشد سرطان در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.

همچنین بخوانید  آیا پنیر واقعاً آدم را کند ذهن می کند؟؟

۶٫ آجیل

تحقیقات نشان داده است که خوردن آجیل ممکن است با یک خطر پایین تر از نوع خاصی از سرطان مرتبط باشد.
به عنوان مثال، با یک مطالعه در مورد رژیم غذایی ۱۹۳۸۶ نفر متوجه شدند که خوردن مقدار بیشتر آجیل با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است.
مطالعه دیگری روی ۳۰۷۰۸ شرکت کننده تا ۳۰ سال گذشته انجام شد دریافتند که خوردن آجیل به طور مرتب با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، پانکراس و اندومتر همراه بود.
مطالعات دیگر نشان داده است که نوع خاصی از آجیل ممکن است با یک خطر پایین سرطان ارتباط داشته باشد.
به عنوان مثال، آجیل برزیل در سلنیوم بالا است که ممکن است در برابر کسانی که دارای سلنیوم پایین هستند در مقابل سرطان ریه محافظت کنند.
به همین ترتیب، یک مطالعه حیوانی نشان داد که دادن گردو به موش ها میزان رشد سلول های سرطان پستان را به میزان ۸۰ درصد کاهش داد و تعداد تومورها را به میزان ۶۰ درصد کاهش داد.
این نتایج نشان می دهد که اضافه کردن یک آجیل به رژیم غذایی خود در هر روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان شما را در آینده کاهش دهد.
با این حال، مطالعات بیشتری در مورد انسان برای تعیین این که آیا آجیل مسئول این ارتباط هستند یا اینکه آیا عوامل دیگر درگیر هستند مورد نیاز است.

۷٫ روغن زیتون

روغن زیتون با مزایای سلامتی همراه است بنابراین جای تعجب نیست که این یکی از اجزای رژیم غذایی مدیترانه ای است.
مطالعات متعددی متوجه شده اند که مصرف بیشتر روغن زیتون ممکن است برای محافظت در برابر سرطان کمک کند.
یک بررسی عظیم از ۱۹ مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین مقدار روغن زیتون را مصرف می کردند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان سیستم گوارشی کمتر از کسانی بود که کمترین مصرف داشتند.
مطالعه دیگری که در مورد میزان ابتلا به سرطان در ۲۸ کشور در سراسر جهان انجام شده است دریافتند که مناطق با مصرف بالای روغن زیتون میزان سرطان کولورکتال را کاهش داده اند.
تعویض روغن های دیگر در رژیم غذایی با روغن زیتون یک راه ساده برای استفاده از مزایای سلامتی آن است. شما می توانید آن را روی سالاد و سبزیجات پخته شده بپاشید و یا از آن در مارینادها برای گوشت، ماهی و یا مرغ استفاده کنید.
اگر چه این مطالعات نشان می دهد که ممکن است رابطه ای بین مصرف روغن زیتون و سرطان وجود داشته باشد عوامل دیگری نیز وجود دارد. مطالعات بیشتر برای بررسی تاثیر مستقیم روغن زیتون بر سرطان در افراد ضروری است.

۸٫ زردچوبه

زردچوبه ادویه ای است که به خاطر ویژگی های سلامتش شناخته شده است. کورکومین، ماده فعال آن، یک ماده شیمیایی با اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و حتی ضد سرطان است.
یک مطالعه در مورد اثرات کورکومین در ۴۴ بیمار مبتلا به ضایعات روده بزرگ که ممکن است سرطانی باشد تبدیل شده است. پس از ۳۰ روز، مصرف ۴ گرم کورکومین روزانه تعداد ضایعات را ۴۰٪ کاهش داد.
در یک مطالعه لوله آزمایش، کورکومین همچنین با هدف قرار دادن یک آنزیم خاص در ارتباط با رشد سرطان سبب کاهش سلول های سرطانی روده می شود.
یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که کورکومین باعث کشتن سلول های سرطانی و سر گردن گردید.
نشان داده شده است که کورکومین در کاهش رشد سلول های سرطانی ریه، پستان و پروستات در سایر مطالعات لوله آزمایش موثر است.
برای بهترین نتایج، حداقل ۱/۲ تا ۳ قاشق چای خوری (۱ – ۳ گرم) زردچوبه زمینی را در روز مصرف کنید استفاده از آن به عنوان ادویه جات برای افزودن عطر و طعم به مواد غذایی و همراه کردن آن با فلفل سیاه سبب افزایش جذب آن است.

۹٫ میوه های مرکبات

در برخی از مطالعات خوردن مرکبات مانند لیموترش، لیمو، گریپ فروت و پرتقال با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است.
یک مطالعه بزرگ نشان داد که شرکت کنندگان که مقدار بیشتری از میوه های مرکبات مصرف می کردند خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی فوقانی را پایین می آورد.
بررسی در مورد ۹ مطالعه نیز نشان داد که مصرف بیشتر از میوه های مرکبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس ارتباط دارد.
در نهایت، بررسی ۱۴ مطالعه نشان داد که مصرف زیاد یا حداقل سه وعده در میوه مرکبات، خطر ابتلا به سرطان معده را ۲۸ درصد کاهش می دهد.
این مطالعات نشان می دهد که مصرف چند بار میوه مرکبات در رژیم غذایی در هر هفته ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.
به خاطر داشته باشید که این مطالعات عوامل دیگری که ممکن است درگیر شوند را در نظر نمی گیرند. مطالعات بیشتر درباره اینکه چگونه میوه های مرکبات به طور خاص بر رشد سرطان تاثیر می گذارد مورد نیاز است.

۱۰٫ بذر کتان

دارای فیبر بالا و همچنین چربی های قلب سالم است دانه کتان می تواند به رژیم غذایی سالم اضافه شود.
برخی تحقیقات نشان داده اند که حتی ممکن است به کاهش رشد سرطان کمک کند و باعث کشتن سلول های سرطانی شود.
در یک مطالعه، ۳۲ زن مبتلا به سرطان پستان روزانه بیش از یک ماه یک داروی گیاهی دانه کتان دریافت کردند.
در پایان این مطالعه، در گروه های که دانه کتان را مصرف کردند میزان نشانگرهای خاص رشد تومور را اندازه گیری کردند و نشان دادند که سبب افزایش مرگ و میر سلول های سرطانی می شود.
در یکی دیگر از مطالعات، ۱۶۱ مرد مبتلا به سرطان پروستات تحت درمان با دانه کتان قرار گرفتند که میزان رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش داد.
Flaxseed دارای فیبر بالا است که در برابر سرطان کولورکتال محافظت می کند.
سعی کنید هر روز یک قاشق غذاخوری (۱۰ گرم) از دانه های کتان زمینی را به رژیم خود اضافه کنید و آن را با اسموتی مخلوط کنید آن را روی غلات و ماست اضافه کنید یا آن را به غذاهای پخته شده مورد علاقه خود اضافه کنید.

۱۱٫ گوجه فرنگی

لیکوپن ترکیباتی است که در گوجه فرنگی یافت می شود که مسئولیت رنگ قرمز پر طراوت و همچنین خواص ضد سرطانی آن است.
مطالعات متعدد نشان داده است که افزایش مصرف لیکوپن و گوجه فرنگی می تواند منجر به کاهش خطر سرطان پروستات شود.
بررسی ۱۷ مطالعه نیز نشان می دهد که مصرف گوجه خام، گوجه فرنگی پخته شده و لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه است.
مطالعه دیگری از ۴۷۳۶۵ نفر نشان داد که مصرف بیشتر سس گوجه فرنگی به ویژه با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.
برای کمک به افزایش مصرف خود، شامل یک وعده یا دو گوجه فرنگی در رژیم غذایی خود را هر روز آنها را به ساندویچ، سالاد، سس یا غذاهای پاستا اضافه کنید.
با این حال، به یاد داشته باشید که این مطالعات نشان می دهد ممکن است ارتباط بین خوردن گوجه فرنگی ها و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود داشته باشد اما عوامل دیگر را در نظر نمی گیرد.

همچنین بخوانید  خاصیت دمنوش بلوبری

۱۲٫ سیر

مولکول فعال در سیر آلیسین است یک ترکیبی که نشان داده شده است در مطالعات متعدد آزمایشگاهی سبب کشتن سلول های سرطانی می شود.
مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف سیر و خطر کمتر نوع خاصی از سرطان را پیدا کرده است.
یک مطالعه از ۵۴۳،۲۲۰ شرکت کننده در این زمینه نشان داد که افرادی که سبزیجات دارای آلیسین مانند سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر خوردند خطر ابتلا به سرطان معده در آنها کمتر از افرادی بود که به ندرت مصرف می کردند.
مطالعه روی ۴۷۱ مرد نشان داد که مصرف بالای سیر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه است.
مطالعه دیگری نشان داد که شرکت کنندگان که سیر زیادی مصرف کردند و همچنین میوه، سبزیجات زرد عمیق، سبزیجات سبز تیره و پیاز احتمال کمتری برای تولید تومورهای کولورکتال داشتند. با این حال، این مطالعه اثرات سیر را جداسازی نکرد.
بر اساس این یافته ها، از جمله ۲ تا ۵ گرم (تقریبا یک گل میخ) سیر تازه در رژیم غذایی در روز می تواند به شما کمک کند تا از خواص سلامت آن استفاده کنید.
با این حال، علیرغم نتایج امیدوار کننده نشان دهنده ارتباط بین سیر و کاهش خطر ابتلا به سرطان، برای بررسی اینکه آیا عوامل دیگر نقش دارند مطالعات بیشتری لازم است.

۱۳٫ ماهی چرب

بعضی از تحقیقات نشان می دهد که مصرف چندین بار ماهی در رژیم غذایی در هفته ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
یک مطالعه بزرگ نشان داد که مصرف بیش از حد ماهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش همراه بود.
مطالعه دیگری که به دنبال ۴۷۸،۰۴۰ بزرگسال انجام شد نشان داد که خوردن ماهی بیشتر خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می دهد در حالی که گوشت قرمز و فرآورده واقعاً خطر را افزایش می دهد.
به طور خاص، ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ماهی خال مخالی و آنچوی ها حاوی مواد مغذی مهم مانند ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که با خطر کمتر سرطان ارتباط دارند.
به عنوان مثال، داشتن مقادیر کافی ویتامین D در برابر سرطان و کاهش خطر ابتلا به سرطان محافظت می کند.
علاوه بر این، اسید های چرب امگا ۳ برای جلوگیری از پیشرفت بیماری موثر است.
هدف از دو بار ماهی های چرب در هفته برای دریافت دوز دلخواه از اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D و به حداکثر رساندن مزایای بالقوه سلامتی این مواد مغذی است.
با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است تا تعیین شود که چطور مصرف ماهی چرب مستقیماً بر خطر ابتلا به سرطان در انسان تاثیر می گذارد.

۱۴٫ یک کیوی را نصف کنید و گوشت درون آن را برای مصرف خارج کنید

کیوی یک نارنجک دستی کوچک از آنتی اکسیدان های مبارزه با سرطان، از جمله ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و مس است.

۱۵٫ میان وعده سیب مصرف کنید

طبق تحقیقات آلمان، هنگامی که فیبر طبیعی سیب در روده تحریک می شود مواد شیمیایی را تولید می کند که به مبارزه با تشکیل سلول های سرطانی کمک می کند. مطالعات دیگر نشان داده است که یک نوع آنتی اکسیدان موجود در سیب، پروسیانیدین نامیده می شود، مجموعه ای از سیگنال های سلولی را ایجاد می کند که باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.

۱۶٫ چاشنی غذا با جوانه های لوبیا

جوانه های لوبیا یک منبع غنی از سولفورفان، یکی از قوی ترین ترکیبات ضد سرطان است که از منبع طبیعی جدا شده است. جوانه می تواند ۵۰ برابر سولفورفان بیش از لوبیای بالغ داشته باشد.

۱۷٫ میان وعده انگور و کشمش

پوست انگور  قرمز شامل رزوراترول، یک فیتوشیمیایی قوی است که به کاهش سرطان، و همچنین بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است. انگور همچنین حاوی اسید ellagic است که به نظر می رسد از ریه ها در مقابل سموم محیطی محافظت می کند.

۱۸٫ آب انار

محققان UCLA سطح آنتی ژن های خاص پروستات (PSA) بیماران را اندازه گیری کردند که نشان دهنده حضور سرطان است. آنها دریافتند که نوشیدن ۸ اونس آب انار روزانه به طور قابل توجهی سطح PSA افزایش یافته را کاهش می دهد.

۱۹٫ نخود سبز

یک مطالعه در مکزیکو سیتی که در مجله بین المللی سرطان منتشر شده نشان داد که مصرف روزانه نخود سبز همراه با سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد به ویژه هنگامی که مصرف روزانه کومسترول (فیتوشیمیایی که به طور مشابه با استروژن در بدن عمل می کند) از این حبوبات ۲ میلی گرم یا بیشتر است. یک فنجان نخود سبز حاوی حداقل ۱۰ میلی گرم کومسترول است.

۲۰٫ قارچ ها

قارچ Portobello و سفید منبع خوبی از سلنیوم، ماده معدنی قوی مبارزه با سرطان، به ویژه برای سرطان پروستات است. طبق مطالعات انجام شده، داراي فيتوشيميايی مقاوم در برابر بيماری هستند و خوردن آنها به طور منظم با خطر کمتر سرطان سينه در زنان چين و کره ارتباط دارد.
خلاصه:
همانطور که تحقیقات جدید همچنان ادامه دارد به طور فزاینده ای مشخص شده است که رژیم غذایی شما می تواند بر روی خطر ابتلا به سرطان تاثیر بگذارد.
اگر چه غذاهای زیادی وجود دارد که میتواند گسترش و رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد تحقیقات اخیر محدود به مطالعات لوله آزمایشی، حیوانات و مشاهدات است.
مطالعات بیشتر برای درک اینکه چگونه این غذاها ممکن است به طور مستقیم بر روی رشد سرطان در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.
در عین حال، شرط ایمن این است که یک رژیم غذایی غنی از تمام مواد غذایی، همراه با یک شیوه زندگی سالم، جنبه های بسیاری از سلامت شما را بهبود می بخشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *