دمنوش کرن بری
خواص کرن بری
قبل از پرداختن به خواص کرن بری بهتر است ابتدا کمی بیشتر درباره این میوه بدانیم .
میوه کرن بری در شکل ظاهری مانند ذغال اخته می باشد که در شمال اروپا و کانادا یافت میشود با طعم ترش مزه.
این میوهها خوراکی بوده، ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی چیره باشد.
میوههایشان به صورت تازه مصرف میشوند و یا از آنها برای تهیه آبمیوه، سس، مربا، و خشکبار (کرنبری خشک) استفاده میشود.
خواص کرن بری
- مهمترین خواص کرن بری جلوگیری ازمبتلا شدن به سنگ کلیه و معالجه عفونت های کلیه است.
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
تحقیقات نشان می دهد که کرن بری از چسبیدن پاتوژنهای هلیکوباکتر به دیواره ی معده جلوگیری می کند. ب - بهداشت دهان و دندان
براساس مطالعات، مصرف کرن بری و محصولات حاویِ آن عفونت های باکتریایی در دهان، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را می کاهد و از تشکیل پلاک دندانی جلوگیری می کند. - بهبود عملکرد قلب و عروق
تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدانهای کرن بری اکسیداسیون LDL را مهار می کند و از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی می کاهد. - مصرف میوه کرنبری برای درمان عفونتهای مجاری ادراری مفید است
- مصرف آب این میوه یا خشک آن میتواند به سلامت مغز، سیستم ایمنی و قلب – عروق کمک کند.
- نوعی ترکیب خاص در کرنبری آزمایش شده که همچون پلیفنولها و آنتیاکسیدانها بر تمام قسمتهای بدن تاثیر گذاشته و به بهبود عملکرد کلیهها، قلب و گردش خون منجر میشود.
پلی فنولها خاصیت ضد التهابی دارند و در خوراکیها و نوشیدنیهای دیگری همچون چای سبز و قهوه وجود دارند.
بیشتر میوههای توت مانند از قبیل تمشک، توت فرنگی و کرنبری سرشار از پلی فنولها هستند.
- جدیدا محققان چینی فواید جدید این میوه خوش رنگ را کشف کرده اند.
آن این که کرن بری قادر است عفونت مخصوص معده را به نام چند نوع آنتی بیوتیک قوی و به مدت حدود یک ماه استفاده نماید تا بتواند این عامل عفونت و باکتری مزاحم را از بین ببرد.
گاهی این عفونت هر چند سالی یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار میکند چون میتواند به آسانی انتقال یابد و رشد کند.
علائم آلوده بودن به HBP هم دردهای مزاحم معده است که شباهت مخصوصی با زخم معده دارد و سوزش معده و ترش کردن و غیره را به همراه دارد که با آزمایش خون تشخیص داده میشود.
HBP اگر درمان نشود امکان بروز سرطان معده را افزایش میدهد .
خواص کرن بری خشک
هنگام خشک کردن میوهها، آب آنها تبخیر میشود.
به همین دلیل اندازه میوه کوچک شده و مواد مغذی باقیمانده در آن، غلیظتر میشوند.
میوههای خشک در مقایسه با میوههای تازه، کالری و کربوهیدرات بیشتری دارند.
نصف فنجان سیب، زردآلو و انگور خشک در مقایسه با ۱ فنجان میوه تازه از همان نوع، ۲ برابر کالری و حداقل ۲ برابر کربوهیدرات دارد.
اگر میخواهید وزن خود را کاهش دهید، کالری و کربوهیدرات بیشتر میوههای خشک، خبر خوبی برای شما محسوب نمیشود.
از طرف دیگر، میوههای خشک منبع مناسبی از انرژی به هنگام فعالیتهای ورزشی محسوب میشوند.
میوه خشک تمام مواد معدنی میوه تازه را حفظ میکند.
این مواد معدنی به همراه مواد مغذی متمرکز باعث میشود از نصف فنجان میوه خشک بیشتر از ۱ فنجان میوه تازه، مواد معدنی به دست آورید.
میوههای خشک حاوی آهن، پتاسیم، منیزیم و روی هستند.
با این حال، هر میوهای دارای مواد مغذی متفاوتی است؛
بنابراین میزان مواد معدنی که از میوه خشک به دست میآورید، با توجه به نوع میوهای که مصرف میکنید، متفاوت است.
میزان شکر طبیعی موجود در انواع مختلف میوه خشک همانند کالری آنها، ۲ برابر است.
حواستان به شکر زیاد این میوهها باشد؛
زیرا گاهی طی فرآیند پردازش میوهها، به آنها شکر اضافه میکنند.
برخی میوههای خشک در شکر غلتانده میشوند.
همچنین به برخی میوهها مانند کرنبری شکر اضافه میشود تا مزه آن شیرین شود.
نصف فنجان کرنبری خشک و شیرین شده، ۱۰ برابر بیشتر از ۱ فنجان کرنبری تازه شکر دارد.