خواص دوغ شتر

خواص دوغ شتر:

تفاوت دوغ شتر ساربان با دوغهای معمولی چیست؟

شیر شتر بسیار لطیف و حساس است، ازین رو صحرا نشینان آن را به دوغ تبدیل می کنند تا ماندگاری بیشتر و طعم دلچسب تری داشته و بتوان آن را بعنوان نوشیدنی مستقل یا همراه با غذا میل نمود.

در دوغ معمولی شیر را به ماست، و با رقیق کردن آن توسط آب به دوغ تبدیل می کنند.اما تهیه این دوغ از شیر شتر تنها با افزودن ماده محرکی که بطور طبیعی از خود شیر تهیه می شود امکان پذیر است.پس از هر بار افزودن این ماده به شیر، بعد از چند ساعت بدون نیاز به کم یا زیاد کردن هیچ ماده دیگری، مایعی بدست می آید که از لحاظ ساختار همان شیر است اما:

بدلیل شباهت طعم، به آن دوغ گفته می شود.

دوغ شتر ساربان = شیر شتر

دوغ شتر ساربان پاستوریزه و دارای مجوز سیب سلامت بهداشت است.

مقایسه شیر  یا دوغ شتر با دیگر خوراکیهای مغذی ( یک لیوان معادل ۲۵۰ میلی لیتر)

پروتئین:  معادل یک تخم مرغ درشت

ویتامینهای ب۱، ب۲ و ب۳: بیشتر از مقدار موجود در ۱۰۰گرم نان سبوس

شیر یا دوغ شتر غنی از انواع ویتامینهاست.ویتامینهای ب۱ و ب۲ به حد وفور در آن وجود دارد و ویتامین ب۱۲ آن بین ۹/۳-۳/۲ واحد بین المللی می باشد.

چربی و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر و انسولین آن بیشتر است و گزینه مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و  حساس به لاکتوز می باشد.

دوغ شتر و دیابت:

شیر یا دوغ شتر حاوی پروتئینی مشابه انسولین است که اثری مشابه آن داشته، اما پایدارتر می باشد که با راه یافتن آن به جریان خون، تاثیر مثبتی برمتابولیسم قند و کنترل آن دارد.

مطالعات علمی در هند نشان داده که شیر شتر التهاب لوزالمعده را کاهش داده و ساخت انسولین را تحریک می کند.

دوغ شتر و  دستگاه گوارش:

لاکتوز شیر شتر از شیر گاو کمتر است، از این رو بسیار سهل الهضم بوده و بی هیچ مقاومتی گوارش می شود.بدین ترتیب افرادیکه شیر گاو با معده آنها سازگار نیست نیز می توانند براحتی از فواید ارزشمند شیر بهره مند شوند.

شیر یا دوغ شتر حاوی مقادیر قابل توجهی از پروتئینهای ضد التهاب است که برای بهبود بیماریهای گوارشی بسیار مفید است.پروبیوتیکهای موجود در شیر شتر نیز باکتریهای مفید روده را تقویت نموده و سلامتی آنها را تضمین می کنند.

دوغ شتر و بارداری:

شیر یا دوغ شتر بدلیل چربی کم، کلسیم بالا، ویتامینها و مواد معدنی طبیعی، بهترین انتخاب در رژیم غذایی مادران باردار است.

همچنین بخوانید  طرز تهیه غذای رژیمی با مرغ

دوغ شتر و پوست:

شیر یا دوغ شتر حاوی لانولین و خاصیت مرطوب کنندگی طبیعی است و التهاب پوست را کاسته و آن را تسکین می دهد.

شیر یا دوغ شتر سرشار از نیاسین است که در شفافیت و شادابی پوست نقش عمده ای ایفا کرده و استعمال آن برروی پوست صورت باعث طراوت و جوانی آن می شود و همچنین بهترین ضد آفتاب طبیعی، در مقالات علمی معتبر شناخته شده است.

دوغ شتر و سیستم ایمنی:

تحقیقات بیانگر این است که پادتنهای موجود در شیر شتر ، همانگونه که موجب ماندگاری طولانی آن می شود، سیتم ایمنی بدن را نیز تقویت نموده و مقاومت در برابر بیماریهای سرطان، ایدز ، آلزایمر و هپاتیت سی را باا می برد.

دوغ شتر و استخوانها:

ویتامینها و مواد معدنی از جمله کلسیم بالای موجود در شیر یا دوغ شتر نیز تاثیر بسزایی در التیام دردهای مفاصل، افزایش قد(در کودکان و نوجوانان)، استحکام استخوانها، دندانها، مو و ناخن ها دارد.

شیر یا دوغ شتر با کلسیم غنی خود در پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند.

دوغ شتر و رژیم:

شیر یا دوغ شتر خاصیت لاغرکنندگی داشته و بدلیل مواد مغذی و انرژی زیاد، برای بدن یک وعده غذای کامل محسوب می شود.

از این رو با مصرف مداوم آن می توان از تجمع چربیها در بدن جلوگیری نمود.

دیگر خواص دوغ شتر

شیر یا دوغ شتربرای درمان بواسیر، بیماریهای طحال، ترمیم زخمها، سل، یرقان، تنگی نفس، کم خونی و فشار خون مفید است.

مقایسه شیر یا دوغ شتر با شیر گاو

  • شیر گاو دارای طبع سرد بوده و برخلاف آن شیر شتر ،دارای طبع معتدل است .
  • درصد اسیدهای چرب غیر اشباع شیر شتر در مقایسه با شیر گاو بسیار بیشتر است .
  • چربی شیر شتر زیر  ۳ درصد است که در مقایسه با چربی شیر گاو به میزان قابل توجهی پایینتر است.
  • شیر شتر ۵ برابر محتوای ویتامین بیشتری نسبت به شیر گاو دارد.
  • شیر شتر ساختار و خصوصیاتی شبیه شیر انسان دارد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *