خواص دمنوش سماق و طرز تهیه آن

“سماق” دارای طبیعت سرد و خشک است, هرچه تازگی و سرخی سماق بیشتر باشد، خاصیت بیشتر دارد, سماق به‌دلیل داشتن طعم گس و ترش در رفع اسهال مزمن کاربرد دارد.

گشنیز، اشتهاآور، خواب‌آور و کاهش‌دهنده حرارت معده است، آشامیدن آب آن با سرکه و “سماق” مانع صعود بخارات معده به مغز شده اما مصرف زیاد آن باعث فراموشی, اختلال ذهن و ضعف قوای باروری می‌شود.

“سماق” اشتها‌آور خوبی است که با طبیعت سرد و خشک به هضم گوشت قرمز کمک زیادی می‌کند, “سماق” قادر است بافت معده را تقویت کند و موجب به تعادل رسیدن هلیکوباکتر در معده شده و از عوارض آن می‌کاهد.

 

مطالعات نشان داده است که “سماق” می‌تواند رشد و متاستاز سلول‌های سرطان سینه را محدود و مرگ آنها را تسریع کند, جوشانده “سماق” از ترکیبات مورد استفاده در طب ایرانی برای حفظ سلامت لثه و دندان است که اثر آن بر کاهش رشد باکتری‌های مخرب دندان در مطالعات نشان داده شده است.

خواص دمنوش سماق:

دمنوش “سماق”، قند خون و اوره را تنظیم می‌کند, با اضافه کردنش به گوشت قرمز ترکیبات مضر آن دفع شده، هضم معده کامل صورت می‌گیرد, با مکیدن “سماق” روی زبان، یا جویدن پودر آن، یا نوشیدن دمنوشش، دل‌به‌هم‌خوردگی و استفراغ مکرر کنترل می‌شود.

در افراد لاغر و عصبی که اشتهای کمی دارند, مهیج اشتها است, در هنگام بروز اسهال، سماق همراه با گشنیز خشک و زرده تخم‌مرغ بسیار کمک‌کننده است همچنین در خونریزی‌های رحمی نیز کاربردی است, پودر آسیاب‌شده “سماق” را الک کنید، بخش نرم آن را روی لثه‌هایتان بمالید، در تقویت لثه عالی است

طرز تهیه دمنوش سماق:

یک الی دو قاشق پودرسماق را در آب جوش ریخته و داخل قوری روی سماور دم کنید.جهت شیرین شدن آن می توانید کمی نبات نیز در آن خرد کنید تا طبیعت سرد آن را نیز از بین ببرد.سپس کمی کنار گذاشته تا ته نشین شود.

همچنین بخوانید  غذاهای مقوی برای کودکان لاغر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *