خواص خربزه برای سلامتی

خربزه میوه ای زرد رنگ، شیرین، آبدار و … که در کشور ما از تنوع بالایی برخوردار است. مطالعه مقاله «خواص خربزه – ۷ خاصیت خربزه برای سلامتی» موجب افزایش آگاهی شما نسبت به مزایای خربزه برای سلامتی می شود. 

خواص خربزه برای سلامتی

خربزه و رفع مشکلات گوارشی

خربزه به رفع یبوست کمک می کند؛ میزان بالای آب موجود در خربزه باعث نرم شدن مدفوع شده، حرکت آن در طول روده را تسهیل می کند و به دفع آسان آن کمک می نماید. علاوه بر این، مواد معدنی موجود در خربزه میزان اسیدیته دستگاه گوارش را کاهش می دهند و با توجه به اینکه بالا بودن میزان اسیدیته باعث سخت شدن هضم غذا می شود، می توان گفت که خربزه فرآیند گوارش مواد غذایی را بهبود می بخشد.

خواص خربزه برای قلب

وجود فیبر، پتاسیم، ویتامین C و کولین در خربزه، باعث محافظت و سلامتی قلب می شوند. در واقع مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می کند. در درمان فشار خون بالا، مصرف مقادیر بالایی از پتاسیم همراه با کاهش مصرف سدیم نقش موثری دارد. علاوه بر این، نوعی ترکیب پادبند (ضد انعقاد) به نام آدنوزین در خربزه وجود دارد که از لخته شدن سلول های خونی پیشگیری کرده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

خواص خربزه برای مقابله با استرس و خستگی

وقتی می گوییم دچار استرس شدیدی هستیم بدین معناست که کاملاً از کار، مشکلات شخصی و کلا زندگی اشباع شده اید. البته داشتن استرس به مقدار کم، می تواند محرک و حتی مهیج باشد، اما وقتی بدون هیچ وقفه ای، تحت استرس های شدید باشیم آن وقت است که میزبان ضربان های تند قلب و سردردهای شدید و دیگر پیامدهای آن خواهیم بود.

  مقاله مرتبط:   خواص سیب برای سلامتی و پوست – ۱۳ خاصیت سیب

محققان فرانسوی در پژوهش های خود دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که می تواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، خربزه دارای آنزیم اس.او.دی است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافت های بدن پیشگیری می کند. محققان در تحقیق بر ۲ گروه ۳۵ نفری بین ۳۰ تا ۵۵ ساله که از استرس و خستگی شدید شاکی بودند دریافتند این آنزیم نه تنها استرس، بلکه خستگی را هم از بین می برد.

خواص خربزه برای پوست و مو

مصرف میوه هایی مانند خربزه برای حفظ سلامتی مو بسیار مفید است. این خواص خربزه ناشی از ویتامین A موجود در آن است. ویتامین A برای تولید سبوم در بدن که موها را مرطوب و سالم نگه می دارد، مورد نیاز است. همچنین این ویتامین برای رشد همه ی بافت های بدن از جمله پوست و مو لازم است. دیگر خواص خربزه ناشی از ویتامین C در آن می باشد. ویتامین C برای ساخت و ساز و بازسازی،ترمیم و نگهداری کلاژن که ساختار پوست و مو را حفظ می کند، مورد نیاز است.

همچنین بخوانید  قهوه بخوریم یا نه؟؟؟!

یک فنجان خربزه خرد شده، ۹۷ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را برای بدن فراهم می کند. علاوه بر مزایای بیان شده، خربزه به طور کلی آبرسان می باشد که برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار حیاتی است. از خربزه می توان به عنوان نرم کننده مو نیز استفاده نمود. از مهمترین خواص خربزه برای پوست می توان به خاصیت ضد پیری و درمان بیماری های پوستی مانند اگزما اشاره کرد. مصرف خربزه با ریزش مو مقابله می کند.

چشمی سالم با خربزه

برخی آنتی اکسیدان های موجود در خربزه مانند زیگزانتین، برای سلامتی چشم ضروری می باشند و از چشم در برابر آسیب های ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا محافظت می کنند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است مصرف ۳ وعده یا بیشتر میوه ها در روز، خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

درمان سنگ کلیه با خربزه (مخصوص پیروان طب سنتی)

برای درمان سنگ کلیه درمان های زیادی وجود دارد که متخصص طب سنتی با توجه به شرایط بیمار و نوع سنگ یکی از درمان ها را پیشنهاد می کند. یکی از درمان هایی که برای از بین بردن سنگ کلیه پیشنهاد می شود، استفاده از خربزه است. خربزه می تواند به عنوان یک دارو در درمان سنگ های کلیه موثر باشد و به بهبود عملکرد سیستم ادراری و کلیوی کمک کند. خربزه ای که برای درمان سنگ کلیه استفاده می شود باید ارگانیک باشد در غیر این صورت، مقدار زیادی سموم وارد بدن می شود که می تواند مشکلات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد.

خواص خربزه در بارداری

از آن جایی که خربزه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی می باشد، مصرف آن در طی بارداری نیز مفید است و در حفظ سلامتی مادر و جنین نقش کمک می کند. بهبود سوزش معده در طی بارداری، تامین آب مورد نیاز در طی بارداری، درمان یبوست و سوء هاضمه در دوران بارداری، تنظیم فشار خون در دوران بارداری و تسکین عفونت های جزئی مانند تب و سرماخوردگی در دوران بارداری از جمله خواص خربزه در بارداری هستند.

توجه: از خوردن خربزه به همراه عسل، موز و انبه بپرهیزید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *