خواص باقالی چیست؟

باقلا (باقالی) گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن گاهی تا ۲ متر هم میرسد. برگهای این گیاه متناوب و مرکب است. گلهای باقالی درشت و سفید با لکههای سیاه و بنفش است. میوه آن همچون لوبیا دارای غلافی پوشیده از کرک میباشد.

قسمتهای مورد استفاده

قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه (غلاف و دانه)، گل و شاخه گلدار باقالی است که مصرف دارویی داشته و در طب سنتی از آن برای درمان برخی بیماری ها استفاده میشود.

ارزش غذایی باقالی

جالب است بدانید باقالی منبع بسیار خوبی برای پروتئین است ولی فاقد برخی از اسیدهای امینه ضروری و مورد نیاز بدن بوده، لذا لازم است برای تامین آنها باقالی را همراه با غلات و یا گوشت استفاده نمود. همچنین عناصر ضروری مانند مس، روی، منیزیم، فولات و برخی ویتامینها مانند ویتامین (ب ۶) و نیاسین به میزان خوبی در آن یافت میشود.

جدول ارزش غذایی و خواص باقالی پخته

مواد و محتویاتمقدار در ۱۰۰ گرم
 چربی۰/۳۵ گرم
 پروتئین۷/۶ گرم
 کربوهیدرات۱۹/۶ گرم
 قند۱/۸ گرم
 فیبر۵/۵ گرم
 سدیم۴/۷ میلی گرم
 پتاسیم۲۶۶ میلی گرم
 کلسیم۳۶ میلی گرم
 آهن۱/۵ میلی گرم
 منیزیم۴۳ میلی گرم
 منگنز۰/۴۲ میلی گرم
 مس۰/۲۵۹ میلی گرم
 روی۱/۰۱ میلی گرم
 ویتامین ب ۶۰/۰۷۲ میلی گرم
 نیاسین۰/۷۱۱ میلی گرم
 فولات۱۰۴ میکروگرم
 انرژی ۱۱۰ کیلو کالری

 

خواص باقالی (طبیعت و خواص درمانی)

بر اساس طب سنتی، طبع باقلای تازه سرد و تر است و باقلای خشک طبعی سرد و خشک دارد. باقالی دارای خاصیت مدر بودن، ضد پارکینسون، آنتی کسیدان و مغذی است. برخی از مهمترین خواص باقالی به طور خلاصه عبارتند از:

  • کمک به درمان فشار خون

یکی از خواص باقالی کنترل پرفشاری خون است. بنابراین خوردن آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید میباشد.

  • افزایش قدرت جنسی

باقالی، در افزایش و تقویت میل جنسی نقشی موثر داشته ، به طور کلی مصرف آن برای تقویت قوای بدن و برطرف شدن لاغری مفید است.

  • کمک به درمان کم خونی

برخلاف تصور عموم که یکی از مضرات باقالی را ایجاد کم خونی میدانند، این گیاه به دلیل دارا بودن فسفر ، کلسیم ، آهن ، فسفر و ویتامین هایA،B وC یکی از خوراکی های مقوی و خونساز به شمار می آید؛ به شرط آن که در خوردن آن زیاده روی نشود.

  • مفید برای بیماران مبتلا به پارکینسون

یکی از مهم ترین خواصی که تاکنون در منابع علمی برای باقالی گزارش شده است دارا بودن خاصیت ضد پارکینسوناست و علت آن وجودمقادیر زیاد ماه L-Dopa در این گیاه است.

  • ادرار آور – مفید برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه
همچنین بخوانید  خواص گوشت شترمرغ

یکی دیگر از خواص باقالی خاصیت مدر بودن آن است. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به سنگ کلیه مفید میباشد.

مضرات باقالی (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی)

  1. باقالی دارای مقادیر قابل توجهی تیرامین است و افراد تحت درمان با داروهای مهار کننده نظیر فنلزین، ایزوکاربوکسازید و نیز مبتلایان به میگرن بایستی از مصرف و خوردن باقالی خودداری کنند.
  2. بسیاری از افراد مدیترانه و از جمه برخی افراد در ایران و به ویژه ساکنین نواحی شمالی کشور دچار نوعیاختلال ژنتیک موسوم به کمبود D6PD هستند. در این افراد در پی مصرف باقالی دچار حمله حاد کم خونی معروف به بیماری فاوویسم میشوند.
  3. علت ایجاد بیماری فاوویسم برخی مواد اکسیدان موجود در باقالی است که برای گلبولهای قرمز خون خطرناک میباشد.لازم است این افراد از خوردن باقالی اجتناب کنند. بیماران فاویسمی بیشتر در آقایان مشاهده شده و در بین زنان کمتر رخ میدهد.
  4. از دیگر مضرات باقالی برهم زدن خواب است. لذا بهتر است از مصرف باقالی در شبها خودداری شود.
  5. یکی از خواص باقالی کمک به بیمارن مبتلا به پارکینسون است. باقالی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ماهL-Dopa برای بیمارن پارکینسونی بسیار مفید است، ولی این بیماران بایستی توجه داشته باشند در صورت مصرف روزانه باقلا نبایستی آن را به طور ناگهانی قطع کنند. زیر ا ممکن است موجب یک اختلال جدی و خطرناک موسوم به سندروم نورولپتیک بدخیم شود.
  6. باقلا به شدت نفاخ بوده و به همین توصیه میشود، آن را با مواد معطر و گیاهان ضدنفخ مصرف نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *